Veiligheid en kwaliteit voorop

Rookkanalen

Iedere haard produceert afvalstoffen: rookgassen. Het afvoeren van deze gassen gaat via het rookkanaal. Een rookkanaal zorgt daarnaast voor de aanvoer van zuurstof. Er bestaan verschillende soorten rookkanalen. Welk rookkanaal het meest geschikt is hangt af van de kachel of haard. Wil je een haard laten plaatsen? Wij komen bij je thuis om jouw woonsituatie en de gewenste plek van de haard te beoordelen.

Rookkanaal aanwezig?

Wij zorgen voor een uitgebreide inspectie door een erkend schoorsteenveegbedrijf voordat we aan eventuele werkzaamheden beginnen. Indien nodig brengen we eerst verbeteringen aan.

Geen rookkanaal?

Allereerst checken wij of een rookkanaal veilig is aan te leggen in jouw woning. Als dat niet het geval is, raden wij af een haard te plaatsen. Je krijgt altijd eerlijk advies. Als er wel een rookkanaal mogelijk is, hanteren wij natuurlijk de hoogste veiligheidseisen bij de aanleg. Er gelden verschillende nationale en Europese eisen op het gebied van brandveiligheid en kwaliteit. Hier voldoen wij ruimschoots aan. Je krijgt de zekerheid dat jouw Jerbo-rookkanaal bouwkundig verantwoord en brandveilig is geïnstalleerd. Veiligheid staat altijd voorop!

Minder CO2

FLAM-haarden beschikken over een brandtechniek die ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk verbranding in de haard plaatsvindt. Het voordeel: de rook die uit de schoorsteen komt bevat minder CO2. FLAM-haarden voldoen aan alle Europese milieunormen en de hoogste kwaliteitseisen.

 

Onderhoud je rookkanaal

Laat je rookkanaal één keer per jaar onderhouden en reinigen door een erkend schoorsteenveegbedrijf. Zo voorkom je dat onverbrande deeltjes zich aan het rookkanaal hechten en deze verstopt raakt.

Duurzaam stoken

Stook je hout? Gebruik haardhout met het FSC- of PEFC-keurmerk. Dat garandeert dat het uit verantwoord beheerd bos komt. Gebruik alleen schoon, vuistdik hout dat minstens anderhalf jaar heeft gedroogd.

Veilig stoken

Als je haard geïnstalleerd is laten wij zien hoe je veilig stookt en zo lang mogelijk plezier hebt van je vuurtje. Bijvoorbeeld: zorg voor voldoende ventilatie en stook niet bij windstil of mistig weer; dan blijft de rook hangen.

Meer informatie?

Vind de FLAM die bij je past

Op zoek naar een haard? Je bent van harte welkom in onze showroom in Opmeer, waar de kachels branden en wij je alles vertellen over de mogelijkheden van een FLAM-haard.

Onze showroom is open op afspraak.

Maak hier een afspraak

Interieur

Iedere woonwens is uniek. Ieder huis is anders. Jerbo Interieurbouw vertaalt jouw woonwensen naar een gedegen plan van aanpak en voert dat vervolgens uit.

Meer

Inbouwservice

Onze inbouwservicemonteurs beschikken over ruime ervaring en vakkennis. Zo weet je zeker dat jouw haard brandveilig wordt geplaatst.

Meer